Jump to content


Photo

[SOLVED] Animation .bam shadow settings


2 replies to this topic

#1 Ulb

Ulb
  • Members
  • 146 posts
  • Gender:Male

Posted 05 August 2017 - 10:26 PM

Hey, I'`m having an issue with an animation .bam file I'm porting.

 

I remember having this issue from before, when I ported the werebear animation but I can't remember just how I fixed it back then.

The problem is color glow effects will also affect the animation's shadow. The shadow works otherwise as it is supposed to (transparent).

 

zm0Mkh0.jpg

 

I've tried saving the .bam compressed and uncompressed and also tried NI's option to “compress frames” but nothing helped so far.

The file version is “legacy1” according to NI. (No clue about the PVRZ stuff but I don't think it works for animation .bams? At least when I tried it crashed the game..)

 

Would be great if anyone can help.


Edited by Ulb, 05 August 2017 - 11:02 PM.


#2 Ulb

Ulb
  • Members
  • 146 posts
  • Gender:Male

Posted 05 August 2017 - 11:01 PM

Nevermind, I'm just a moron.

Somehow my shadow color got set to 0/1/0  instead of 0/0/0 and that seems to have been the problem..



#3 Gwendolyne

Gwendolyne
  • Members
  • 151 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Posted 06 August 2017 - 12:25 AM

+1 : shadow color in creature animation bam must always be set to (0,0,0). I had the same issue while porting Diablo II animations to BG2.


CARPE DIEM...



In progress : Menace sur le Royaume de Diamant Éternel



Reply to this topic



  


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users