Jump to content

Photo

EETLauncher

eet launcher

19 replies to this topic

#1 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 14 December 2017 - 02:33 AM

Hi, I created simple Launcher for EET:

 

GhIljboRTvqMAu5McfO7aQ.pngkAMp6CH3QeaAgZex0HayRw.png

 

Usage:

  • It's very simple application which execute baldur.exe from BG2EE directory if EET installation is detected, opens EET readme file, opens correct EET baldur.lua, opens webpage with a link to this forum.

 

Features:

  • execute baldur.exe from BG2EE directory if EET installation is detected
  • opens EET readme file
  • opens webpage with a link to this forum
  • opens correct EET baldur.lua
  • you can change EET GUI
It needs new logo and application icon with "Enhanced Edition Trilogy" text. Any other feedback is welcome.

 

EETLauncher download ( Windows 7, 8.1, 10 only, NET Framework 4 or higher required )

 

Changelog:

1.5.0 - rewrite using WPF

1.4.0 - rewrite using Windows Forms

1.3.0 - responsive "Change GUI to ..." operation

1.2.0 - added ability to change EET GUI

1.1.0 - added background, custom font, mouse hover reaction, "SETTINGS" button

1.0.0 - first version


Edited by ALIENQuake, 30 June 2018 - 12:53 AM.


#2 Roxanne

Roxanne

    Modder

  • Modders
  • 2041 posts
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, NZ

Posted 14 December 2017 - 03:02 AM

Any details available what it is good for or how to use it?

 

When I try to run it, my Avira blocks it and deletes it.

When I try to run it without Avira, it tells me I need net framework 3.0 or better. Since I have windows 10, this makes no sense, since it is included already?


The Sandrah Saga!

another piece of *buggy, cheesy, unbalanced junk*

 

 

 


#3 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 14 December 2017 - 04:11 AM

Thanks for feedback, It is really helpful. Virus detection is false positive. It's the same stupid thing as with many others AV's. Application is nothing more than 50 lines of Powershell Windows Forms code. I think that the problem leads in the way how the code is packed into .exe. I see what I can do about it but not now.

 

NET 3.0 requirements, I hopefully fixed it. Please redownload whole repository using new download link: https://github.com/A...hive/master.zip

 

Usage: It's very simple application which execute baldur.exe from BG2EE directory if EET installation is detected, opens EET readme file, opens webpage with a link to this forum.

 

( Windows 10 has only 4.0+ enabled by default, when you run application which require NET <4.0, it offers you a option to enable build-in legacy version )


Edited by ALIENQuake, 14 December 2017 - 04:21 AM.


#4 Roxanne

Roxanne

    Modder

  • Modders
  • 2041 posts
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, NZ

Posted 14 December 2017 - 05:08 AM

Thanks for feedback, It is really helpful. Virus detection is false positive. It's the same stupid thing as with many others AV's. Application is nothing more than 50 lines of Powershell Windows Forms code. I think that the problem leads in the way how the code is packed into .exe. I see what I can do about it but not now.

 

NET 3.0 requirements, I hopefully fixed it. Please redownload whole repository using new download link: https://github.com/A...hive/master.zip

 

Usage: It's very simple application which execute baldur.exe from BG2EE directory if EET installation is detected, opens EET readme file, opens webpage with a link to this forum.

 

( Windows 10 has only 4.0+ enabled by default, when you run application which require NET <4.0, it offers you a option to enable build-in legacy version )

It works, I put the exe and the config file into BG2EE and it launches the game or opens the webpages.


The Sandrah Saga!

another piece of *buggy, cheesy, unbalanced junk*

 

 

 


#5 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 10 February 2018 - 04:56 PM

A lite update, I think that it looks much better now. Enjoy  :happy:



#6 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 20 February 2018 - 10:47 AM

1.2.0 - added ability to change EET GUI  :happy:



#7 Roxanne

Roxanne

    Modder

  • Modders
  • 2041 posts
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, NZ

Posted 21 February 2018 - 09:48 AM

1.2.0 - added ability to change EET GUI  :happy:

I have the following issue

- EET_gui mod is installed and in use.

- I start your tool and go to Setting

- it shows SoD GUI in use and I select change to BG2

- The tool freezes. When I kill it in Taskmanager I can start the game from Baldur.exe and the GUI has been changed to BG2 indeed.

- when I try your tool again, it still shows me SoD GUI in use and offers me BG2 for change

 

I re-installed EET_Gui mod to repair.


The Sandrah Saga!

another piece of *buggy, cheesy, unbalanced junk*

 

 

 


#8 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 21 February 2018 - 10:47 AM

Launcher is freezing because it execute EET_Gui mod with appropriate commandline switches for installing and uninstalling. If the installation/GUI change was sucesful, the "Current GUI" text will become green. If not, then red. I see what I can do about avoiding application freezing.


Edited by ALIENQuake, 21 February 2018 - 11:16 AM.


#9 Roxanne

Roxanne

    Modder

  • Modders
  • 2041 posts
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, NZ

Posted 21 February 2018 - 01:31 PM

Launcher is freezing because it execute EET_Gui mod with appropriate commandline switches for installing and uninstalling. If the installation/GUI change was sucesful, the "Current GUI" text will become green. If not, then red. I see what I can do about avoiding application freezing.

I just dd another round of tests with your tool. It works now as described. I have no idea what failed on my earlier attempt. Maybe too many other things were running.

Anyway, sorry for the false alert.


The Sandrah Saga!

another piece of *buggy, cheesy, unbalanced junk*

 

 

 


#10 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 02 May 2018 - 06:18 AM

1.3.0 - responsive "Change GUI to ..." operation

 

Application is no longer frozen/suspended during "Change GUI to ..." operation and the user will receive feedback of the operation status during execution


Edited by ALIENQuake, 02 May 2018 - 06:24 AM.


#11 Hack'n'Slash

Hack'n'Slash
  • Members
  • 62 posts
  • Gender:Male

Posted 02 May 2018 - 07:51 AM

Did you ever get a new logo?



#12 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 02 May 2018 - 09:44 AM

Unfortunately not. Not an end of the world but I would welcome any decent and similar theme logo  :)


Edited by ALIENQuake, 02 May 2018 - 09:44 AM.


#13 Hack'n'Slash

Hack'n'Slash
  • Members
  • 62 posts
  • Gender:Male

Posted 02 May 2018 - 10:23 AM

Give a description of what you want it to be and I'll have a play. Just reinstalled Ai and PS.



#14 ALIENQuake

ALIENQuake
  • Modders
  • 609 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

Posted 02 May 2018 - 12:48 PM

The new logo can be identical of the current one with "Enhanced Edition Trilogy" text. Or you own invention with BG1, SoD, BG2, ToB and IWD icons/logos combined.  :beer:


Edited by ALIENQuake, 02 May 2018 - 01:29 PM.


#15 bob_veng

bob_veng
  • Members
  • 138 posts
  • Gender:Male

Posted 02 May 2018 - 02:36 PM

i gave it a (quick) shot

 

Spoiler




Reply to this topic



  



Also tagged with one or more of these keywords: eet, launcher

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users